A Zentiva az ankleshwari gyártási helyszín felváráslásával megnövelte a gyártási kapacitását

Sajtóközlemény

A Zentiva az ankleshwari gyártási helyszín felváráslásával megnövelte a gyártási kapacitását

PRÁGA, 2020. június 1.:A Zentiva Group bejelentette, hogy befejezte az indiai Ankleshwarban működő gyártási helyszín Sanofitól történő felvásárlását. A megállapodás véglegesítésének nyomán a Zentiva világszerte még több teljes tulajdonú gyártási helyszínnel rendelkezik, így a Zentiva több olyan embert fog tudni kiszolgálni, akinek napról napra csúcsminőségű gyógyszereinkre van szüksége elérhető áron.

„Nagy örömmel üdvözöljük az ankleshwari csapatot a Zentiva családban. A Zentiva folyamatos és komoly növekedésen megy keresztül, és ennek a felvásárlásnak a véglegesítése fontos mérföldkő a vállalatunk számára” – mondta Nick Haggar, a Zentiva vezérigazgatója. „Egyre növekvő gyártási hálózatunk ereje és a hozzáadott kapacitás azt jelenti, hogy tartani tudjuk a lépést a gyógyszereink iránti gyorsan növekvő kereslettel, és jobban tudjuk közvetlenül kézben tartani az ellátási láncunkat, biztosítandó a folyamatos ellátást és a gyors választ betegeink igényeire.”

Ez az ügylet a Zentiva határozott növekedési lépéseinek sorába tartozik, és olyan korábbi felvásárlásokra épít, mint a Creo Pharma felvásárlása az Egyesült Királyságban, a Solacium felvásárlása Romániában és az Alvogen közép-kelet-európai üzletágának 2020. áprilisában befejeződött felvásárlása. Ez a legutóbbi indiai felvásárlás párhuzamosan történik a Zentiva fő prágai és bukaresti helyszíneiben végzett folyamatos több millió eurós befektetéssel.

„Rendkívül büszke vagyok, hogy az ankleshwari csapatunk egy még erősebb Zentiva része lesz, és a szervezet hosszú távú növekedési stratégiájába integrálódik” tette hozzá Ashwani Sood, az ankleshwari helyszín vezetője. „Tudjuk, hogy növekszik a magas minőségű, megfizethető gyógyszerek iránti kereslet, és várjuk, hogy hozzájáruljunk a Zentiva sikeréhez ezen az úton.”

A gyártási helyszínt a Zentiva Mumbaiban működő vadonatúj indiai kirendeltsége fogja támogatni.

A Zentiva A Zentiva minőségi gyógyszereket gyárt elérhető áron a betegeknek Európában és Európán túl. A több mint 4 700 főt számláló dedikált csapattal és a gyártóhelyek hálózatával – amelyek többek között a prágai, bukaresti és ankleshwari fő helyszíneket tartalmazza – a Zentiva arra törekszik, hogy Európában élen járjon a márkás és generikus termékek területén annak érdekében, hogy jobban támogassa az emberek napi egészségügyi igényeit. A Zentivánál az a célunk, hogy az egészségügy jog legyen, ne pedig előjog. Ma az embereknek nagyobb szüksége van arra, hogy minőségi gyógyszerekhez és ellátáshoz férjenek hozzá elérhető áron, mint valaha. Az orvosokkal, gyógyszerészekkel, nagykereskedőkkel, szabályozókkal és a kormányokkal együtt dolgozunk azon, hogy olyan mindennapi megoldásokat biztosítsunk, amelyekre mindannyian hagyatkozhatunk.   További információk a Zentiváról: www.zentiva.com.   A Zentiva ankleshwari helyszíne Az 1987-ben alapított ankleshwari gyártóhelyen vegyi és biotechnológiai fejlesztőközpont működik. A helyszínen mind köztes vegyületeket, mind gyógyszerkészítményeket gyártanak. Az ankleshwari helyszínen nagy mennyiségben gyártanak évente több mint 6 milliárd tablettát.  

Sajtókapcsolat:

Mounira Lemoui
kommunikációs vezető
ZENTIVA GROUP, a.s.

U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10

Mobil: (+420) 727 873 159

E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com